Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ιπποκράτειος σαλάτα



Υλικά για τη σαλάτα:
        2 ντομάτες σε κύβους
        1 φλ. Φύτρες αλφάλφα ή ανάμικτες
        1 φλ. Φύτρες mung
        1 πράσινη σαλάτα χοντροκομμένη στο χέρι
        2 κλωνάρια σέλερυ
        3 κόκκινες πιπεριές


Υλικά για το ντρέσινγκ:
        1 ντομάτα
        Χυμός από 1/2 λεμόνι
        1 αβοκάντο
        1 φρέσκο κρεμμυδάκι
        1 κγ ταμάρι


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε πρώτα στο μπλέντερ τη ντομάτα, προσθέτουμε το αβοκάντο και στη συνέχεια όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τα υλικά της σαλάτας σε βαθύ μπολ, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να απλώσει σε όλη τη σαλάτα. Σερβίρουμε με κράκερς Εσσαίων.


Κράκερς Εσσαίων:

Φυτρώνουμε ½ κιλό σιτάρι για 1-2 ημέρες από τη στιγμή που θα φανεί η φύτρα. Αλέθουμε στο μπλέντερ προσθέτωντας πολύ λίγο νερό ή rejuvelac, σπόρους αγριοκύμινου και λίγο άνθος αλός. Ζυμώνουμε και απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί σε τετράγωνο πάχους ½ εκατοστού. Κόβουμε σε τετραγωνάκια πλάτους 3 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο για 40΄ ή ξεραίνουμε στον φούρνο στους 50ο για 6-8 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου