Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τα βιοφλαβονοειδή μπορεί να θεραπεύουν τη ηπατίτιδα C


Μεταφέρω μια ακόμη δημοσίευση όπως την σχολίασε  το ScienceDaily, που επιβεβαιώνει τη θεραπευτική δυνατότητα της φύσης. Δυνατότητα που οι άνθρωποι γνώριζαν για χιλιάδες χρόνια μα που εμείς πρέπει να ξανα-ανακαλύψουμε.

Περίπου 270 - 300.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί από ηπατίτιδα C, και περίπου το 1% -2% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει μολυνθεί. Αυτή η μεταδοτική ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε ίνωση του ήπατος, κίρρωση και τελικά ηπατική ανεπάρκεια. Ένας σημαντικός αριθμός των μολυσμένων ασθενών  αναπτύσσουν νόσο του ήπατος ή καρκίνο. Η διαθέσιμη  θεραπεία σήμερα είναι η παροχή  ιντερφερόνης, η οποία έχει μόνο ένα 50% ποσοστό επιτυχίας. Στο υπόλοιπο 50% οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες οδηγούν  πολλούς ασθενείς  να διακόψουν τη θεραπεία. 
Ο Δρ Samuel Wheeler French Jr, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας και Εργαστηριακής Ιατρικής στο UCLA και ερευνητής στο Jonsson Comprehensive Cancer Center του UCLA, είναι ένας ηπατολόγος ο οποίος μελετά  την ανάπτυξη του καρκίνου του ήπατος από ιογενή λοίμωξη ηπατίτιδας C. Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της μελέτης του, αξιολογούν τις επιπτώσεις των διαφόρων φλαβονοειδών στην ηπατίτιδα C από ιογενή λοίμωξη.
Προηγουμένως, ο Δρ French έχει δείξει ότι η κερκετίνη, ένα βιοφλαβονοειδές  φυτικής προέλευσης που χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ελαττώνει την ανάπτυξη του ιού της ηπατίτιδας C χωρίς  τοξικότητα για τα  κύτταρα. Στην πιο πρόσφατη έρευνά του, ο Δρ French και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι δύο άλλα βιοφλαβονοειδή, η κατεχίνη και η ναριγκενίνη, εμφανίζουν αντιική δράση σε ιστοκαλλιέργειες. Το επόμενο βήμα είναι να καθοριστεί μέσα από μια φάση κλινικών δοκιμών ότι οι ουσίες αυτές είναι ασφαλείς για τους ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από ηπατίτιδα C.
«Έχουμε τώρα πολλές νέες ουσίες να ελέγξουμε για να δούμε αν καταπολεμούν  τη λοίμωξη από τον ιό», είπε ο Δρ French. "Το θετικό σχετικά με αυτή την  οικογένεια των ενώσεων είναι ότι δεν είναι τοξικές  και μπορούν να λαμβάνονται σε υψηλές δόσεις. Τα βιοφλαβονοειδή αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία με πολύ λίγες παρενέργειες που θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου