Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Τα ανψυκτικά διαίτης συνδέονται με καρδιαγγειακές παθήσεις σε γυναίκες

Νέα μελέτη από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα (UI),  μια από τις μεγαλύτερες έρευνες στο είδος της, βρίσκει ότι τα αναψυκτικά διαίτης σχετίζονται με καρδιακά προβλήματα στις μεγαλύτερες γυναίκες. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στις 30 Μαρτίου στην  63η ετήσια επιστημονική σύνοδο καρδιολογίας στην Ουάσινγκτον. Η έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση δύο ή περισσοτέρων  διαιτητικών  αναψυκτικών την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου, σε κατά τα άλλα υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Η μελέτη, που εκπονήθηκε  σε σχεδόν 60.000 γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη παρατήρησης των γυναικών "πρωτοβουλία για την υγεία" , διαπίστωσε ότι σε σύγκριση με τις γυναίκες που ποτέ ή σπάνια καταναλώνουν αναψυκτικά διαίτης, όσες καταναλώνουν δύο ή περισσότερα την ημέρα είναι 30% περισσότερο πιθανόν να έχουν ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο και 50% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από σχετική ασθένεια.
"Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες για το θέμα αυτό, και τα ευρήματά μας συνάδουν με κάποια προηγούμενα δεδομένα, ιδίως εκείνα που συνδέουν τα αναψυκτικά διαίτης με το μεταβολικό σύνδρομο», λέει ο Dr.Ankur Vyas, συνεργάτης σε θέματα καρδιαγγειακής νόσου στο Νοσοκομείο του UI  και  επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου